Hållbarhet

Vi på Cesarstugan är anslutna till Hållbarhetsklivet som är ett projekt anordnat av Turistrådet Västsverige

För oss är det en självklarhet. Vi har alltid haft ett genuint hållbarhetstänk. Vi strävar efter att så långt det går jobba med lokala råvaror och resurser.

Vi har ett starkt varumärke och ser verksamheten som en del av Falbygdens kulturarv. Etablissemanget speglar livet under från både 1800-tal och tidigt 1900-tal, ett tema som genomsyrar hela verksamheten.

I restaurangen serveras traditionell mat skapad med råvaror från närliggande gårdar och i vårt museum kan man uppleva livet på landet i en förgången tid. Vi jobbar också självklart med sopsortering och våra glödlampor är utbytta till LED.

Vi följer upp vår energiförbrukning och uppgraderar löpande till mer energieffektiva pumpar, maskiner mm och har installerat ett doseringssystem för allt städmedel som säkerställer att vi inte använder mer än nödvändigt.

Här kan ni se vår sida på Hållbarhetsklivet:

https://hallbarhetsklivet.se/initiativ/cesarstugan/